Opstellingen met een frisse bries

 

 

Een dag om samen bij de paarden te zijn en via opstellingswerk terug in contact te komen met onze ‘onderstroom’: onze emoties, onze kernwaarden, datgene wat ons energie geeft of ons net blokkeert. Vaak zijn we ons niet bewust van onze eigen onderliggende dynamiek en toch is deze van grote invloed op je energie en je interactie met anderen.

Paarden hebben de eigenschap deze onderliggende dynamiek aan te voelen en helder aan ons te laten zien. Ze wijzen ons op datgene wat we misschien liever op afstand houden, zodat we het kunnen zien en erkenning kunnen geven. Zo brengen de paarden weer beweging in wat gestagneerd is.

 

 

Wat maakt deze opstellingen zo bijzonder?

  • De tastbare aanwezigheid van de paarden en de natuur maken dat we ons meer gedragen voelen. Je voelt de elementen (de wind, de lucht, de aarde) en de dieren om je heen. Je gaat gemakkelijker ‘uit je hoofd’ en maakt contact met je intuïtie.
  • De paarden staan mee in de opstelling. Zij zijn van nature meer dan ons in touch met wat er zich NU energetisch afspeelt in en rondom ons. Dat laten ze zien met hun aandacht, hun posities, hun bewegingen. Ze brengen zachtheid in de opstelling en blijven uit het oordeel, waardoor we vriendelijker naar onszelf kunnen kijken.

 

We vertrekken vanuit de vragen en thema’s die leven bij de deelnemers. Het kan bijvoorbeeld gaan om een fysieke klacht waar je al lang mee zit, een gevoel van lusteloosheid of weinig vitaliteit. Of een keuze die je wil maken en die je maar niet kan maken. Of een relatie waarin je vastgelopen zit en waar geen beweging lijkt mogelijk te zijn. Het is ook prima als je zelf geen uitgesproken vraag of thema hebt en er ‘gewoon’ graag bij wil zijn als representant.

 

Winteraanbod

In de wintermaanden zijn er geen groepsmomenten gepland voor opstellingen, je kan wél een individuele opstelling aanvragen want da's het mooie aan opstellingen met paarden: aan één mens en één paard heb ik genoeg om veel te zien. Sommige mensen komen ook in duo: je bent dan getuige van mekaars opstelling en je kan eventueel inspringen als representant als dat op dat moment versterkend is. 

 

 

Ervaring met paarden is absoluut niet vereist, je kan steeds zelf bepalen hoe ver of dicht je bij de paarden wil zijn. 

 

 


Praktisch

Data voor voorjaar, zomer en najaar 2019 volgen nog.

Locatie: De Stombaershoek 14 in Koningshooikt

 

Aanmelden kan via een mailtje. Wil je op de hoogte blijven van de opstellingsdagen, laat het dan ook weten en dan zend ik je regelmatig een nieuwsbrief.