Leiderschapstraject

 

 Verbindend leiderschap vanuit innerlijke kracht

 

Individuele trajecten voor leidinggevenden

 

Als je het niet lastig vindt om te leiden, is het bijna zeker dat je niet het beste uit jezelf haalt -  Brené Brown

 

Via Wat zegt het paard over jou? maken we leiderschap wakker dat uitgaat van openheid en verbinding. Bij paarden telt de innerlijke kracht, niet het uiterlijke machtsvertoon: zegt je buitenkant hetzelfde als de binnenkant? Wat zit er nog in de weg om je verhaal naar buiten te brengen? Puur door zichzelf te zijn, nodigen paarden je uit tot innerlijke balans: wanneer ga je volgen, wanneer is er leiding nodig? Wanneer is er ruimte voor zorg en nabijheid, wanneer voor heldere grenzen? Wanneer is er richting nodig en wanneer kan die organisch stromen vanuit het geheel? Leidmerries en hengsten ontvangen leiderschap op basis van hun alerte rust. Geconfronteerd met een paard of een kudde voel je vanzelf de noodzaak om je eigen innerlijke balans aan te spreken, wil je hier van betekenis zijn. Je spreekt je eigen diepe wijsheid aan. En hoe ver ondergesneeuwd deze wijsheid ook is, in deze bijzondere interactie, laat ze zich vaak zien.

 

Leiderschapsstijlen die oprechte verbinding uit de weg gaan verliezen steeds meer hun impact. Toch zijn dat vaak de enige voorbeelden die we kennen. Hoe kan je positieve aspecten van oude patronen behouden en wat kan je eraan toevoegen vanuit authenticiteit? Hoe kan de balans tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten krachtig leiderschap stimuleren? Paarden laten alternatieve benaderingen van leiderschap  zien: hoe kracht en moeiteloosheid, leiden en volgen, intuïtie en daadkracht, zachtheid en vastberadenheid kunnen samengaan.

 

Op een comfortabele prachtlocatie in het groen krijg je als leidinggevende nieuwe inspiratie en groeikansen. Paarden kunnen je meedogenloos confronteren met jezelf maar tegelijkertijd geven ze je steeds weer nieuwe kansen. En eens er een 'innerlijke shift' is, zijn ze meteen helemaal mee. Dat maakt hun feedback zo helder.

 

Wat kan een leiderschapstraject je bieden?

  • bewustzijn van je potentieel als leider en je stijl: wat is mijn unieke uitdrukking van mijn kracht?
  • de vrijheid om je speels te bewegen in alle dimensies die leiderschap vereist
  • inzicht in wat je volle potentieel nog afremt en tools om er constructief mee om te gaan
  • inzicht in hoe grenzen en verbinding niet zonder elkaar kunnen en vandaaruit meer lef om heldere grenzen aan te geven, te ontvangen en jezelf meer te laten zien
  • bewustzijn van de eigen overtuigingen ivm leiderschap
  • bewustzijn van de eigen lichaamstaal en de impact ervan op communicatie

Voor wie?

 

Dit aanbod richt zich tot iedereen die een leidinggevende rol heeft, coacht of in een zelfsturend team werkt. Tot wie diepgang niet uit de weg gaat en op zoek is naar wezenlijke transformatie.

Ervaring met paarden is niet nodig. We werken steeds naast het paard.

 

Trajecten worden steeds op maat gemaakt, inspelend op je vraag en context.

Data worden in overleg gepland.

Geïnspireerd? Stuur me een mail voor meer info of een vrijblijvende telefonische kennismaking.

 

Leiderschap is geen handeling, het is geen systeem, geen trucje, geen rol.

Het is een authentieke kwaliteit die groeit in jezelf.

Djesse Stubbe - Terra Natura